ÇiçekSepeti'nde Nasıl Mağaza Açılır?
ÇiçekSepeti, Türkiye’nin ilk ve öncü online pazaryerlerinden biri. Girişimciler için birçok fırsat sunan ÇiçekSepeti, işini büyütmek ve daha geniş kitlelere hizmet etmek isteyenler için de oldukça ideal bir online platform. Peki girişimciler ÇiçekSepeti’nde nasıl mağaza açabilir? ÇiçekSepeti’nde mağaza nasıl açılır? ÇiçekSepeti 2022 komisyon oranları nedir? Online pazaryeri girişimcileri için ÇiçekSepeti’yle ilgili bilgileri yazımızda derledik.
Farklı kategorilerde hizmet veren ÇiçekSepeti, yaptığı yatırımlarla her geçen gün iş ortağı sayısını arttırıyor. Türkiye’nin online pazaryeri platformları arasında ilklerden biri olan ÇiçekSepeti tüketicilerin gözünde de güvenilir ve saygıdeğer bir platform olarak Kabul görüyor. Alıcılara uygun fiyat seçenekleri, birçok kategori de farklı ve çeşitli ürünleri bir arada sunmasının yanı sıra satıcılar için de daha karlı iş yapma olanakları sağlıyor. ÇiçekSepeti’nde satış yaparak işini büyütmek isteyenlerinse öncelikle platform üzerinde bir mağaza açmaları gerekiyor. Mağaza açmanınsa belli prosedürleri var.
ÇiçekSepeti’nde mağaza açmak için şirket kuruluyor mu?
Herkesin merak ettiği ilk soru, ÇiçekSepeti’nde mağaza açmak için bir şirket kurulmasının gerekip gerekmediği oluyor. Evet, ÇiçekSepeti’nde mağaza açmak için bir şirketinizin olması şart. Şirketin türü önemli değil. İster şahıs şirketi kurun ister limited veya anonim bir şirket kurun. Şirketi kurduktan sonra mağaza açabilmeniz içinse online başvuru işlemlerini tamamlamalısınız. Online başvuru sayfasındaki sizden istenen iletişim bilgileri doldurmanız yeterli oluyor. Daha sonra ÇiçekSepeti size bir mail gönderiyor. Çok uzamayan bir süreçten söz ediyoruz. Kısa sürede size ÇiçekSepeti tarafından e-posta ile dönüş sağlanıyor. Size gelen e-postada sözleşme yer alıyor ve ÇiçekSepeti sizden bazı evraklar talep ediyor.
Limited veya anonim şirketler için:
- Vergi Levhası (2018 ve sonrası tarihli olmalı)
- Şirket Kuruluş Ticaret Sicil Gazetesi
- İmza Sirküleri
- Ticaret Sicilinden Alınacak Güncel Faaliyet Belgesinin Aslı
- Bayi Bilgi Formu
- ÇiçekSepeti Sözleşmesi
Şahış şirketi için:
- Ortaklık Sözleşmesi
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (yalnızca ön yüz)
- Faaliyet Belgesi
- İmza Sirküleri
- Vergi Levhası (2018 ve sonrası tarihli olmalı)
- Bayi Bilgi Formu
- ÇiçekSepeti Sözleşmesi
Evrakları ve tüm sayfaları, kaşelenmiş-imzalanmış sözleşmeyi pazaryeridestek@ÇiçekSepeti.com mail adresine gönderiyorsunuz. Sözleşmenin tüm sayfalarının imzalı ve kaşeli olarak gönderilmesi gerektiğinin altını çizelim.
İlginizi çekebilir: Çiçeksepeti API Entegrasyonu Nasıl Yapılır?
Çiçeksepeti’nde Mağaza Açmanın Avantajları
ÇiçekSepeti’ndeki satıcılar birçok avantaja sahip oluyor. En önemli avantajlardan biri ÇiçekSepeti ile hazır bir müşteri kitlenizin olması. Online pazaryerinin oturmuş müşteri kitlesi sayesinde satışlarınıza çok daha hızlı bir şekilde başlayabiliyorsunuz. Kendinize ait bir e-ticaret sitesi kuracağınız zaman bu denli kısa sürede olumlu geri dönüş alma olasılığınız çok daha düşük. Yeni kurulan e-ticaret sitelerinin müşteri kitlesinin oluşabilmesi için belli bir zaman geçmesi gerekiyor. Bir diğer avantaj ÇiçekSepeti’nin satıcıya ayrıca bir prestij sağlıyor olması. Yani bir imaj çalışması yapmanıza gerek kalmadan tüketici gözünde güvenilir marka imajını sağlamış oluyorsunuz. Bu da daha fazla tanınmanızı ve daha fazla satış yapmanızı sağlıyor.
ÇiçekSepeti’nin önemli avantajlarından bir başkası ise çok kolay bir şekilde rakip analizi yapabiliyor olmanız. Online pazaryerlerinin önemli avantajlarından biri rakip analizinin çok hızlı yapılabilmesine olanak tanıması. ÇiçekSepeti’nden satıcı olursanız rakiplerinizi de çok daha Rahat bir şekilde izleyebilirsiniz. Avantajlar burada bitmiyor. Bunların yanı sıra; markanızın reklamını çok daha uygun fiyata yapabilir ve kısa sürede çok daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz.
ÇiçekSepeti 2022 yılının için komisyon oranları
- Aksesuar: Yüzde 11-25
- Çocuk eşyaları: Yüzde 8-23
- Elektronik: Yüzde 6-25
- Ev ve yaşam: Yüzde 5-25
- Giyim: Yüzde 17-20
- Kozmetik ve kişisel bakım: Yüzde 5-17
- Spor ürünleri: Yüzde 8-10
- Süper market: Yüzde 12-15