E-Fatura sistemine geçildikten sonra müşteriler kağıt faturadan kurtulmak ister. Kağıt faturadan kurtulabilmek için de E-Arşiv faturası sistemine geçiş yapılmalıdır. E-Arşiv, sisteme dahil olmayan müşterilere fatura kesimi yapabilmektedir. Bu yüzden şirketlerin sisteme geçiş yapması gerekir. Aksi taktirde kağıt fatura masraflarının gün yüzüne çıkması söz konusu olacaktır. E-Fatura sistemine geçip, kağıt fatura derdinden kurtulmak isteyen şirketlerin E-Arşiv sistemini de kullanması gerekir. Kağıt faturanın masraflarından kurtulmak bu sayede mümkün hale gelmektedir. Sistemin sunduğu en önemli ayrıcalık, masrafları en aza indirgemesi ve sınırsız fatura muhafaza etme hakkıdır. Bu hakların tüm mükelleflere verilmesi, fatura işlemlerinin daha profesyonel bir düzeyde gerçekleşmesine sebebiyet vermektedir.
Elektronik fatura sistemi sayesinde birçok kişi sanal ortamda faturalarını düzenlemekte ve sanal ortamın güvencesiyle tüm fatura masraflarından kurtulmaktadır. E-Arşiv faturası sistemi ise müşterilerin tüm faturalarını muhafaza etmekte ve her zaman bulunabilmesine yardımcı olmaktadır. Bu sayede faturaların kaybolması gibi problemlerin gün yüzüne çıkması mümkün değildir. Mükellefler geçmişte kestiği tüm faturalara E-Arşiv sistemi üzerinden ulaşabilmekte ve tüm işlemlerini gerçekleştirebilmektedir. E-Arşiv üzerinden tüm faturaların bulunması, ticaret anlaşmazlıklarının önüne geçmekte ve bu sayede mükellefler güven problemi arz edecek durumlardan uzaklaşabilmektedir. Sistemin sahip olduğu pratik özellikler işlemlerin daha hızlı yapılmasını sağlamaktadır. İşlemlerin daha hızlı yapılması zaman kaybının önüne geçmekte ve tahsilat gecikmelerinin yaşanmamasına sebebiyet vermektedir.
E-Arşiv Faturası ile E-Fatura Arasındaki Fark Nedir?
E-Fatura sisteme kayıtlı olan kullanıcılara fatura kesimi yapabilmektedir. E-Arşiv Faturası ise sisteme kayıtlı olmayan kullanıcılara fatura kesimi yapabilen bir fatura alternatifidir. E-Arşiv sisteminin asıl amacı tüm faturaları güvenilir bir şekilde muhafaza ederken aynı zamanda sisteme dahil olmayan müşterilere fatura kesimi yapabilmektedir. Sistemin bu tarz olanaklar sunması, mükelleflerin iş dünyasını olumlu etkilemekte ve daha sistematik bir düzeyde çalışmasını sağlamaktadır. Fatura kesimi yapıldıkta arşivleme ücretleri artış gösterebilmektedir. Her faturanın arşivlenmesi çeşitli masraflara ve karışıklıklara sebebiyet verdiğinden dolayı mükellefler E-Dönüşüm sistemine dahil olurlar. E-Dönüşüm, mükelleflerin dijital ortama geçiş yaparak tüm işlemlerini internet ortamında güvenle gerçekleştirmesine olanak tanıyan bir sistemdir.
E-Fatura sistemine dahil olanların masraflarını en aza indirgemesi ve birçok şirketin de sisteme geçiş yapmasına sebebiyet vermiştir. Bu yüzden şirketler E-Fatura sistemini kullanmaktadır. Sadece sisteme kayıtlı olanlara fatura kesmemek, her müşteriye fatura kesebilmek için mükellefler E-Arşiv Faturası sistemine dahil olurlar. Sisteme dahil olunduğu andan itibaren birçok masraftan kurtulmak ve pratik bir şekilde fatura işlemlerini yapabilmek mümkün hale gelir. Tüm bunların yanı sıra şirketler kendi işlemlerini sistem üzerinden yapabildiği için fatura işlemleri üzerinde herhangi bir karışıklık yaşanmamaktadır. Çünkü sistem üzerinden yapılan fatura işlemleri sistematik bir şekilde ilerlemektedir. Karışıklık, güven problemi yaşanmadığı için şirketler sisteme geçiş yapmayı ister.
E-Arşiv Faturası Neden Kullanılmalı?
E-Arşiv sistemi, mükelleflerin kestiği tüm faturaları muhafaza ettiği için geçmişteki faturalara ulaşabilmek mümkündür. Sistemin sunduğu bu ayrıcalık sayesinde geçmişte kesilen faturaları müşterilere tekrardan raporlamak ve müşterilerin faturaya ulaşmasını sağlamak mümkün hale gelmiştir. Şirketlerin sahip olduğu bu ayrıcalık sayesinde ticarette anlaşmazlık gibi problemler yaşanmamaktadır. Fatura kesim tarihinden ne kadar zaman geçerse geçsin yine de geçmişteki faturaya ulaşılıyor. Faturaya ulaşabilmek için E-Arşiv Faturası sistemi üzerinden arama butonunu kullanmak yeterli olacaktır. Arama butonuna fatura bilgilerine dair birkaç kelime yazıldığı taktirde fatura ön plana çıkar, e-posta yoluyla gönderilebilir ve aynı zamanda çıktısı alınabilmektedir. Bu sayede müşteriler tüm fatura işlemlerini rahatlıkla sistem üzerinden gerçekleştiriyor.
Sistemi kullanan mükellefler, kağıt fatura sisteminden daha fazla avantaja sahip olmaktadır. Dijital ortam üzerinden fatura işlemlerini yapabilmek, her şirketin yapmak isteyeceği bir şey olarak nitelendirilmektedir. Şirketlerin dijital ortam üzerinden güvenli bir şekilde fatura işlemlerini yapabilmesi TS Ofis tarafından sağlanmıştır. E-Arşiv faturası kesimi, TS Ofis sistemi üzerinden rahatlıkla yapılabilmektedir. Otomatik onaylanmış temel fatura, onay bekleyen ticari fatura kesimi sistem üzerinden yapılmaktadır. Bu sayede iki tarafın da ticaret konusunda anlaşması mümkün hale gelmektedir. Şirketlerin ticaret konusunda problem yaşamaması ve iki tarafında fatura konusunda herhangi bir problemle karşılaşmaması, sistemin sunduğu ayrıcalıklar arasında yer almaktadır. Bu sayede şirketler, güven içerisinde fatura işlemlerini yapabilmektedir.
E-Arşiv Faturası Geçmişe Yönelik Kesilebilir Mi?
Geçmişe yönelik fatura kesmek için tanımlanan süre sadece yedi gündür. Yedi gün öncesine kadar fatura kesimi yapılabilmektedir. Bu kuralı Gelir İdaresi Başkanlığı belirlemiştir. Gelir İdaresi Başkanlığı kurallarına göre daha öncesine fatura kesimi yapan mükellefler, cezai işlemlere tabi tutulur. Cezai işlemlerin gün geçtikçe ağırlaşması, birçok şirketin bu tarz işlemleri yapmamasına sebebiyet vermektedir. E-Arşiv Faturası geçmişe yönelik kesilebildiği için fatura işlemlerinde herhangi bir aksaklık yaşanmamaktadır. Bu sayede şirketler, herhangi bir konuda zaman kaybı yaşamadan tüm fatura işlemlerini yapabilmektedir. Sunulan avantajlar sayesinde dijital ortam ve TS Ofis güvencesiyle tüm fatura işlemleri rahatlıkla yapılabilmektedir.
Geçmişe yönelik fatura kesiminin yapılabilmesi, tüm şirketlerin iş yükünü hafiflettiği için birçok şirketin sisteme dahil olması artık aşikar bir durum haline gelmiştir. Şirketler, E-Arşiv Faturası sistemi üzerinden istedikleri tüm fatura işlemlerini pratik bir şekilde gerçekleştirir. Basit hale getirilmiş ara yüz sayesinde, fatura kesim ekranında karışıklık yaşanması mümkün değildir. Tüm bunların yanı sıra sistem üzerinden ödeme şartları otomatik olarak belirlenebilmektedir. Ödeme şartları taslağı oluşturulduğu taktirde şirketler, tekrardan kağıt fatura sistemindeki gibi ödeme şartlarını yazmak zorunda değildir. Tahsilat gecikmelerini bu sayede en aza indirgemek mümkün hale gelmektedir. Sistem üzerinden tahsilat hatırlatmaları da yapılabilmektedir. Ödeme hatırlatmalarının yapılması, şirketlerin tahsilat gecikmesi yaşamasını engellemekte ve ödeme problemlerinin önüne geçmektedir.
E-Arşiv Faturası Kullananlar Memnun Mu?
E-Arşiv sistemini kullanan mükelleflerin memnun olduğunu söylemekte hiçbir sakınca yoktur. Çünkü şirketler, sistem üzerinden tüm fatura işlemlerini masrafsız ve zaman kaybı yaşamadan gerçekleştirebilmektedir. Böyle bir avantajın sunulması, sisteme dahil olan her şirketin teknolojik altyapısını olumlu etkiliyor. E-Arşiv faturası sayesinde tüm fatura işlemlerinin dakikalar içerisinde yapılması mümkün hale gelmiştir. Bu sayede şirketlerin zaman kaybı yaşamadan, ekstra bir süreye ihtiyaç duymadan işlemlerini gerçekleştirmesi mümkün olmuştur. Tüm bunların yanı sıra şirketler kendi işlemlerini yaparken zorluk yaşamamaktadır. TS Ofis sistem hatalarının, güven problemlerinin, karışıklıkların önüne geçerek mükelleflere mükemmel bir sistem olanağı sunmuş ve şirketlerin fatura işlemlerini sistematik bir şekilde yapabilmesine olanak tanımıştır.
TS Ofis kullanan mükellefler, tüm bunların yanı sıra birçok programı da kullanabilmektedir. Muhasebe işlemleri, stok takibi, finansal yönetim gibi programlar sisteme dahildir. Bu sayede dijital ortam üzerinden şirket yönetimini en iyi şekilde yapmak mümkün hale gelmiştir. E-Arşiv faturası sisteminin yanı sıra diğer programları kullanmak, şirketlerin pratik bir şekilde finansal yönetimlerini yapabilmesine yardımcı olmaktadır. Bu yüzden birçok şirket TS Ofis sistemini tavsiye ederek kullanmaktadır. TS Ofis, tüm bunların yanı sıra şirket masraflarını en aza indirgeme politikasını izlemektedir. Bu sayede şirketler kendi bütçelerini daha gerekli yerlere yaparak, fatura işlemlerinden tasarruf ederek ekonomik açıdan refaha kavuşabilmenin keyfini yaşamaktadır. Ekonomik açıdan refaha kavuşmak her şirkete sunulan bir avantajdır.