Gittigidiyor’da Satıcı Olmak İçin Bilmeniz Gerekenler
Türkiye’de en çok satış yapılan e-ticaret platformlarından biri GittiGidiyor. Türkiye’nin en eski online pazaryerlerinden biri olan platform, faaliyetlerini online olarak gerçekleştirmek isteyen satıcılar için birçok önemli avantaj sunuyor. GittiGidiyor’da nasıl satıcı olunur? GittiGidiyor’da mağaza açmanın adımları nelerdir? GittiGidiyor’da hangi ürünler satılır? Siz de bu soruların yanıtlarını merak ediyorsanız, yazımızı okuyarak ilk adımınızı atabilirsiniz.
2001 yılında kurulan ve bugün yaklaşık olarak 35 milyon kayıtlı müşterisi bulunan GittiGidiyor, Türkiye’nin en popüler online pazaryerlerinden biri. Özellikle e-ticarete yeni başlayacaklar için ideal bir seçenek olan GittiGidiyor, markanızı büyütmek ve marka bilinirliğinizi arttırmak için pek çok avantaj sunuyor. Ancak GittiGidiyor’da satıcı olmadan önce platform hakkında daha detaylı bilgilere sahip olmalısınız. Türkiye’nin en eski online pazar yerlerinden biri olmanın yanında başarılarıyla da adından söz ettiren GittGidiyor, Türkiye’de e-ticaretin gelişimine önemli katkılar sağlamış olan bir online platform.
Gittigidiyor’da nasıl satıcı olunur?
Bugün pek çok ticari işletme faaliyetlerini online pazaryerlerine de taşıyor, bir kısmı ise yalnızca bu platformlar üzerinden ticari faaliyet yürütmeyi tercih ediyor. Siz de ticari faaliyetlerinizi GittiGidiyor üzerinden yürütmek ve markanızı büyütmek istiyorsanız ilk olarak bir online mağaza açma başvurusu yapmalısınız. Başvuru sırasında GittiGidiyor sizden bazı belgeler talep ediyor. İstenen belgeleri sisteme yüklediğiniz zaman mağazanız aktif hale geliyor. Elbette peşi sıra yapmanız gereken başka işlemler de var. Firma adresinizin, iade adresinin, ödeme alınacak hesabın ve çalışılacak kargo şirketinin bilgilerinin de sisteme işlenmesi gerekiyor.
GittiGidiyor’da mağaza açmak, diğer pek çok online pazaryerine göre daha pratik. Siteye üye olma işlemin ardından, sitedeki sayfalarda yer alan “Mazağa Aç” butonuna tıklıyorsunuz. Karşınıza çıkan formda kullanıcı adı, mağaza adı, mağaza tanıtım yazısı, isim ve TC Kimlik numarası bilgileri, şehir, işletme tipi, fatura için açık adres, IBAN ve banka hesap bilgilerinin eksiksiz ve doğru şekilde doldurulması önemli. Bu işlemlerden sonra formun en altında yer alan “Ücretsiz Mağaza Üyeliğimi Başlat” butonuna tıklayarak mağaza açma işleminizi tamamlıyorsunuz.
İlginizi çekebilir: GittiGidiyor Nasıl Kuruldu?
GittiGidiyor 2022 Komisyon Oranları
GittiGidiyor da satışı yapılan ürünler üzerinden satıcılarına belli komisyon oranları uyguluyor. Tüm online pazaryerlerinde var olan bu uygulama için GittiGidiyor’un 2022 komisyon oranları ise şöyle:
Antika, Sanat: Yüzde 17,5
Anne ve Bebek: Yüzde 11-6,5
Beyaz Eşya ve Küçük Ev Aletleri: Yüzde 7,30-14,30
Bilgisayar ve Tablet: Yüzde 6,35-7,80
Cep Telefonu ve Aksesuarları: Yüzde 6,15-20
DVD, VCD, Blu-ray: Yüzde 19,75
Ev, Dekorasyon, Bahçe: Yüzde 16-23
Evcil Hayvan Ürünleri: Yüzde 11,30-15,80
Fotoğraf ve Kamera: Yüzde 8-15
Süpermarket: Yüzde 11
Giyim Aksesuar: Yüzde 17,80
Kitap Dergi ve Koleksiyon: Yüzde 11-17,75
Kozmetik ve Kişisel Bakım: Yüzde 7,50-15,80
Mücevher Takı: Yüzde 10-20
Müzik, Plak ve Enstrüman: Yüzde 5-15,80
Ofis Kırtasiye: Yüzde 6-14
Otomobil, Motosiklet ve Aksesuar: Yüzde 11
Oyuncak ve Hobi: Yüzde 15,80
GittiGidiyor’da satışa başlamadan önce bilmeniz gerekenler
GittiGidiyor’da daha başarılı ve etkili satış yapabilmek için bazı püf noktalarını bilmek önemli. Tabi bunları doğru şekilde uygulamak gerekiyor. İlk olarak, satışa başlamadan önce ürün başlıklarınızı SEO uyumlu düzenlemelisiniz. Arama motoru uyumlu içerikler firmanızın daha öne çıkmasına yardımcı oluyor. İçeriklerinizin özgünlüğü de ayrıca önem yaşıyor. Ürün açıklamalarınız, özgün, kısa ve net olmalı. Doğru bilgiler vermeniz gerektiğini unutmayın. Aynı detay kullanılan ürün görselleri için de geçeli. En önemli konulardan biri ise fiyatlandırma. Doğru fiyatlandırmalarla hem müşteri potansiyelinizi hem de satışlarınızı arttırabilirsiniz.