Wish’te Nasıl Satış Yapılır?
Amerika Birleşik Devletleri’nden Avrupa’ya kadar en büyük e-ticaret pazarlarından birisi olan Wish platformunda satış yapabilmek için bilinmesi gerekenleri bu içeriğimizde ele alacağız.
Wish Nedir?
Wish dünyada seksenden fazla ülkede, aylık 100 milyondan fazla olan aktif kullanıcı sayısı ile pek çok kategoride ürün satışı yapılabilen Amerika merkezli mobil bir e-ticaret platformudur. Bu pazaryerinde mevcutta 150 milyon ürün bulunmaktadır. Wish’te her gün ortalama olarak 1,8 milyon ürünün satışı gerçekleşiyor.
Google Play ile App Store üzerinde e-ticaret siteleri içerisinde uygulama puanı en çok olan platform Wish’tir. 2009 senesinin verilerine bakıldığında mobil uygulamada yapılan alımların küresel ticaretin %63’ünü oluşturduğu görülür. Her geçen gün bu sayı artış gösteriyor. F2024 yılına dek mobil uygulamadan yapılan satın alım oranının%71’e çıkması bekleniyor.
Geride bırakılan son dört senenin üçünde Wish, dünyanın en çok indirilen e-ticaret platformu olmuştur. Yaklaşık olarak 42 ülke içinde 1 numaralı olan alışveriş uygulamasıdır.
Wish Satıcılara Ne Sunuyor?
Wish platformu; satıcılarına mağazaya özel atanan hesap yöneticisi, kapsamı geniş destek, pazarlama araçları erişimi, ücretsiz olarak ürün öne çıkarımı ile ilk 3 ay süren indirimli komisyon oranları sunmaktadır. Bunlarla birlikte satıcılar, mobil alışveriş gerçekleştiren geniş müşteri kitlesine de ulaşabilir ve kendileri adına baştan bir uygulama oluşturmak yerine Wish’in mobil uygulamasını kullanırlar.
Wish’te satılan ürünlerin görünürlüğünü artırmak adına kolay ve etkili araçlar bulunur. “Product Boost” ve “Collection Boost” araçlarından faydalanıp ürünlerin %62 daha fazla gösterim alabilmesini ve bu doğrultuda daha hızlı satış yapılabilmesini sağlamak mümkündür.
Product Boost, mağazadaki en iyi ürünleri tanıtır. Ürünlerin gösterimini artırarak onları satış olma potansiyeli yüksek olan müşterilere sergiler.
Collection Boost, özel koleksiyonlarda yer alan ürünleri tanıtır ve Wish üzerindeki gösterim oranını artırmak adına önerilir. Görünürlüğü artırılmak istenen ürünler için bir koleksiyon oluşturmak gerekir.
Product Boost ile Collection Boost özelliklerinin yanı sıra reklam amaçlı olarak Wish platformu her hafta Google Shopping’e ürünler yükler. Bu sayede Wish platformu dışında bulunan potansiyel müşterilere de ulaşılabilir. Üstelik Wish bunu yaparken hiçbir satıcıdan ücret istememektedir.
Wish’te En Çok Satan Kategoriler Nelerdir?
Ne satılmak istendiği fark etmeksizin Wish’te muhtemel olarak her ürüne uygun bir kategori bulunur. Eşsiz bir müşteri algoritması ile Wish; satıcıların en fazla sattıkları ürünleri, bu ürünleri alma potansiyeli olan kişilere ulaştırır. Wish platformunda yeni ya da yenilenmiş ürünler listelenebilir.
2019 verilerine göre Wish’te en çok ürün satan kategoriler aşağıdaki gibidir.
- Moda Kategorisi: %25,2
- Moda Aksesuarları Kategorisi: %16,3
- Ev Dekorasyonu Kategorisi: %11,7
- Ayakkabı Kategorisi: %11,1
- Elektronik Kategorisi: %10,7
- Sağlık Kategorisi: %7,5
- Otomotiv Kategorisi: %5,4
- Oyuncak ve Hobi Kategorisi: %4,7
- Bebek ve Çocuk Kategorisi: %4,4
- Makyaj ve Güzellik Kategorisi: %3
Wish’te Satış Yapmadan Evvel Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
1- Markalı ve Yeni Ürün Listeleme
Bu platformun politikasına göre satılan ürün yeni ya da yenilenmiş olabilir. Bu platformda kullanılmış elektronik ile markalı olan yenilenmiş ürünler listelenebilir. Ancak markalı olan bir ürünü Wish’te satabilmek için markanın adı, orijinal olup olmaması ve ürünü satma yetkisinin olup olmaması gibi bilgileri vermek gerekir. Bunun için de fatura yeterli olur.
2- Uygun Fiyat
Pahalı ve yüksek kaliteli ürünler için Wish uygun bir platform olmayabilir. Wish platformunun kalitesi yüksek olan ama fiyatı da uygun olan ürünleri sattığı herkes tarafından bilinmektedir.
3- Yetkili Satıcı Olmak
Markalı ürünler Wish platformunda listelendiğinde, platform da o markanın yetkili satıcısı olup olmadığınızdan emin olmak isteyecektir. Hem marka sahibini hem satıcıyı korumak adına Wish platformunda lisans, ticari marka ve benzeri yetkilendirmelere gerek duyulur.
10 Adımda Wish Platformunda Satıcı Hesabı Oluşturma
Wish’te bir satıcı hesabı oluşturabilmek için aşağıdaki adımlar takip edilmelidir.
- Wish Merchant Hesap Kaydı sayfasına gidilir.
- Mağaza adı girilir.
- E-posta adresi ve mağazanın bulunduğu ülke girilir.
- “Oluştur” düğmesine tıklanır.
- Hesap e-posta ile doğrulanarak onaylanır.
- Mağaza kurulumu adına gereken ek bilgiler girilir.
- İlgili kategoriler atanır ve ürünler yüklenmeye başlanır.
- Ödeme bilgileri giriilr ve istenilen ödeme ağ geçidi seçilir.
- Şartlar ile koşullar kabul edilir.
- Ürünler onaylandıktan sonra yayına girer.