
Günümüzde e online mağazacılık hızla fiziki mağazacılığın yerini alıyor. Zamandan ve paradan tasarruf ettirmesinin yanı sıra müşterilere, indirim ve kampanya gibi başka avantajlar sunan online pazaryerleri artık en gözde alışveriş merkezleridir demek abartı olmaz. Yemekten, kozmetiğe, spor gereçlerinden elektronik aletlere, giyimden sağlığa pek çok alanda ihtiyaçların online olarak karşılandığı günümüzde, Türkiye’nin en büyük e-ticaret siteleri hangileri dersiniz? Bu alanda yapılan araştırmalar ışığında Türkiye’nin en büyük online pazaryerlerini sizin için derledik.
Küresel araştırma şirketlerinin Türkiye’deki e-ticaret piyasası analizlerine göre e-ticaret, fiziki mağazalarını yerini almış görünüyor. E-ticarette pazar payının büyük bölümünü elinde tutan, yani pastadan daha büyük payı alan şirketler var. Araştırmalar ilk sıralarda Trendyol ve Hepsiburada’nın yer aldığını gösteriyor. Raporlarda Türkiye e-ticaret pazarında Trendyol birincim sırada bulunuyor. İkinci sırada Hepsiburada yer alırken üçüncü sırada da N11 konumlanıyor. Bu sıralamayı Gittigidiyor takip ediyor.
Trendyol
Trendyol’un online alışveriş yolculuğunun 2010 yılında 40 kişi ile başladığını biliyor muydunuz? Bugün pek çok yabancı şirketten yatırım alan Trendyol, Türkiye’nin en başarılı girişimlerinden biri olarak serüvenini devam ettiriyor. Farklı kategorilerde ürünleri alıcılarla ve satıcılarla buluşturan Trendyol, e-ticaret girişimcileri için de birçok fırsat sunuyor.
İlginizi çekebilir: Trendyol Ne Zaman ve Nasıl Kuruldu?
Hepsiburada
Hepsiburada Türkiye’de online alışveriş kavramını geliştiren ve yaygınlaştıran pazaryerlerinden biri. 1998 yılından beri hizmet veren Hepsiburada, 2011 ile 2013 yılları arasında en sevilen marka, 2013 yılında da en iyi e-ticaret şirketi seçilmişti. Bugün de Türkiye’de pastadan en büyük payı alan e-ticaret sitelerinden biri olarak Hepsiburada’yı görüyoruz. Birbirinden farklı kategorilerde ürünleri dünyanın her yerinden alıcı ve satıcılarla profesyonel olarak buluşturan platform müşterilerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.
N11
N11, 2013 yılında hayatımıza giren hem alıcılara hem de satıcılara farklı birçok avantaj sunan e-ticaret sitelerinden biri. Türkiye’nin en ünlü online pazaryerleri arasında yer alan N11, Gittigidiyor ile aynı mantıkta çalışan bir açık pazar e-ticaret şirketi. N11’in aldığı birçok ürün de var. Platform başarısını sürdürüyor.
Gittigidiyor
E-ticaret sisteminde, online mağaza kiralayarak satış yapılabilen bir platform olarak Gittigidiyor öne çıkan pazaryerlerinden biri. Platform 2001 yılında kuruldu ve “sıfır risk sistemi” ile Türkiye’de büyük bir başarı kazandı. Müşterilerin, online alışverişin güvenli olabileceği fikrine alışmasında Gittigidiyor’un “sıfır risk sistemi” oldukça etkili oldu. Gittigidiyor da binlerce farklı ürünü sunan, başarılı operasyonlarıyla online alışverişçiler tarafından sıklıkla tercih edilen bir e-ticaret sitesi olarak faaliyetlerini sürdürüyor.
Sahibinden.com
Sahibinden.com ilk başlarda gayrimenkul ve araç satma ve satın alma üzerine kurgulanmış olan bir online pazaryeriydi. Daha sonra platform kendini geliştirdi ve bünyesine farklı kategorileri de ekledi. Türkiye’de en çok tıklanan ve tercih edilen online pazaryerleri arasında konumlanan Sahibinden.com, 1999 yılından beri hizmet veriyor. Sahibinden.com’un kullanıcılara sunduğu en önemli avantaj ise üyelik ve ilan hizmetlerinin ücretsiz olması.
Yemeksepeti
İstenilen lezzetin, istenilen saatte, hiç yorulmadan kapınıza kadar gelmesi bir zamanlar hayaldi. Yemeksepeti 2001 yılında bu hayali gerçeğe dönüştürdü. 2009 yılında yurtdışına açılan şirket, 2010 yılında mobil ticaret hayatına başladı. 2015 yılında da 589 milyon dolara satıldı. Bu hamleyle Yemeksepeti Türkiye’de en büyük internet satışını gerçekleştiren şirket unvanını aldı. Yemeksepeti yolculuğunu hizmet türlerini ve ağını geliştirerek devam ediyor.